Λειτουργία της επιχείρησής σας στο σπίτι – Πού θα εργαστείτε

 

Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση από το σπίτι. Πιθανότατα ανυπομονείτε με ενθουσιασμό να διευθύνετε μια ευχάριστη και ανταποδοτική επιχείρηση, αλλά είστε επίσης λίγο νευρικοί με την ιδέα. Υπάρχουν τόσα πολλά να σκεφτούμε και πολλά να κάνουμε. Σε αυτό, το πρώτο από μια σειρά σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησής σας στο σπίτι, μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τις επιλογές για το πού θα εργαστείτε.

Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ περίεργο ερώτημα, αλλά ο καθορισμός του “εργασιακού περιβάλλοντος” σας στο σπίτι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της επιχείρησης που έχετε. Εάν η επιχείρησή σας βασίζεται στο σπίτι, αλλά οι πρακτικές πτυχές της εργασίας πραγματοποιούνται αλλού (για παράδειγμα, εάν είστε υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος), τότε οι ανάγκες σας θα είναι διαφορετικές από κάποιον που διευθύνει, για παράδειγμα, μια επιχείρηση μασάζ από το σπίτι . Ωστόσο, ένας θεραπευτής μασάζ μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στην άνεση του σπιτιού των πελατών του, ενώ ένας άλλος θα φροντίζει τους πελάτες του σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο στο σπίτι. Έτσι όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Επομένως, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όσον αφορά τον χώρο. Θα εργάζεστε από το σπίτι ή στο σπίτι; Η εργασία από το σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρειάζεστε λιγότερο χώρο. Ο υδραυλικός μας, για παράδειγμα, θα απαιτήσει ασφαλή χώρο αποθήκευσης για εργαλεία, υλικά και πιθανώς ένα όχημα, ενώ ένας ανεξάρτητος συγγραφέας μπορεί να χρειαστεί μόνο ένα τραπέζι ή ένα γραφείο για τον φορητό υπολογιστή του.

Χρειάζεστε αποθηκευτικό χώρο για τον εξοπ μασαζ κατ οικον  λισμό που χρειάζεστε για τη λειτουργία της επιχείρησής σας; Έχουμε καθιερώσει ότι ο υδραυλικός μας πιθανότατα θα χρειαστεί χώρο για τα εργαλεία του, αλλά ίσως, με πολύ μελλοντικό σχεδιασμό, να μην υπάρχει ανάγκη για επιπλέον χώρο για την αποθήκευση υλικών. Ωστόσο, το να φέρνετε στο σπίτι μία ή δύο βρύσες στο τέλος της ημέρας είναι ένα πράγμα, αλλά η οικογένειά σας μπορεί να μην είναι ευχαριστημένη προσπαθώντας να αποφύγει να σκοντάψει σε μεγάλες χάλκινες σωληνώσεις στην κουζίνα!

Αν χρειαστεί να δείτε πελάτες στο σπίτι σας, πού θα συναντηθείτε μαζί τους; Οι εμφανίσεις όπως λένε είναι τόσο σημαντικές και αν προσπαθείτε να πουλήσετε τον εαυτό σας για να κλείσετε ένα μεγάλο συμβόλαιο, μπορεί να μην είναι ιδανικό να το κάνετε πάνω από το τραπέζι της κουζίνας. Από την άλλη πλευρά, ένας δυνητικός πελάτης, που εντυπωσιάζεται κατάλληλα με τις μαρτυρίες της υπηρεσίας που προσφέρετε, μπορεί επίσης να εντυπωσιαστεί ότι διευθύνετε μια επιτυχημένη οικιακή επιχείρηση μέσα σε ένα τόσο χαμηλών τόνων περιβάλλον. Όπως λένε στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, “γνώρισε τον πελάτη σου”, και αυτό το εξετάζουμε στο άρθρο “Διεύθυνση της επιχείρησής σου στο σπίτι – Γνώρισε τον πελάτη σου”.

Εάν παρέχετε μια υπηρεσία σε πελάτες που απαιτούν ένα στοιχείο απορρήτου (όπως στο προηγούμενο παράδειγμα θεραπευτή μασάζ), θα χρειαστείτε σίγουρα ένα δωμάτιο που προορίζεται αποκλειστικά για τον τόπο εργασίας σας. Το να βάζετε το μικρότερο παιδί σας να περιπλανιέται για να παρακολουθήσει το αγαπημένο του καρτούν στην τηλεόραση ενώ κάνετε μασάζ στους τεντωμένους μύες του πελάτη σας σίγουρα δεν είναι καλό για τον πελάτη ή την επιχείρησή σας!

Έχοντας προσδιορίσει τις απαιτήσεις χώρου σας, πρέπει τώρα να τις ταιριάξετε με ό,τι είναι διαθέσιμο στο σπίτι. Μένεις σε μονοκατοικία ή διώροφο; Το ακίνητο έχει υπόγειο ή πατάρι; Έχετε γκαράζ ή εξοχικές κατοικίες με το ακίνητο; Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ο χώρος εργασίας σας στο σπίτι. Ωστόσο, ελέγξτε για τυχόν τοπικούς κανονισμούς σχετικά με τη χρήση κατοικιών για επαγγελματικούς σκοπούς.

Υπάρχει ένα τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό στοιχείο για να αποφασίσετε πού θα εργαστείτε στο σπίτι. Να θυμάστε ότι, εάν έχετε οικογένεια, θα χρειαστείτε την υποστήριξή και την κατανόησή τους γιατί, αν και θα διευθύνετε την επιχείρησή σας στο σπίτι σας, για αυτούς θα είναι πάντα το σπίτι τους.