Λογοθεραπεία για Παιδιά – Χρειάζεται λογοθεραπεία το παιδί μου ηλικίας 7 εβδομάδων;

Όταν το παιδί σας είναι 7 εβδομάδων αρχίζει να δείχνει την επίγνωσή του για τους ήχους που κάνει. Αυτό που είναι σημαντικό, του αρέσει πολύ να τα φτιάχνει. (Εάν το παιδί σας αρχίσει να βγάζει ήχους αυτή τη στιγμή, τότε δεν απαιτείται λογοθεραπεία για παιδιά εδώ.)

Και τέτοια ποικιλία από αυτούς τους ήχους! Με λίγη φαντασία μπορείς να ακούσεις ελληνικά, κινέζικα και αραβικά στα βαβούρα του. Όποια και αν είναι η εθνικότητα του παιδιού, θα κάνει τους ίδιους ήχους με τον συνομήλικό του οπουδήποτε στον κόσμο. Τέτοιοι ήχοι δημιουργούνται από εντελώς τυχαίες δραστηριότητες των μυών και των νεύρων του.

Ο αέρας περνά από τους πνεύμονες κλειδαρασ αγια βαρβαρα πάνω από τις φωνητικές χορδές, παράγοντας τον λαρυγγικό τόνο. Αυτός ο βασικός ήχος διαμορφώνεται σε κάθε φωνητικό ήχο στην αγγλική γλώσσα – ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα – από τη δραστηριότητα της γνάθου, των χειλιών, της γλώσσας και του ουρανίσκου. Οι ήχοι παράγονται από τυχαίες κινήσεις αυτών των αρθρώσεων και σπάνια ο ίδιος ήχος εκφωνείται δύο φορές διαδοχικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ήχοι του παιδιού σας δεν είναι ενδιαφέροντες σε αυτή την ηλικία. Ωστόσο, οι ήχοι που κάνει δεν είναι οι ίδιοι με τους ενήλικες. Θα παρατηρήσετε ότι δημιουργεί περισσότερους ήχους στις φωνές του που δεν κλαίνε παρά στο κλάμα. (Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε.)

Αυτό συμβαίνει γιατί κάνει περισσότερους ρινικούς ήχους στο κλάμα του. Οι σύμφωνοι ήχοι (σχεδόν όλοι) γίνονται με τη χρήση των χειλιών. Αυτοί είναι οι ήχοι p, b και m.

Αυτό το φωνητικό παιχνίδι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του λόγου του παιδιού. Κάνει το παιδί σας να εξασκεί τους ήχους και να χρησιμοποιεί τα χείλη, τη γλώσσα ή το σαγόνι του για να δημιουργήσει ομιλία. Αργότερα μερικοί από αυτούς τους ήχους θα χρησιμοποιηθούν στην αληθινή επικοινωνία. Η φλυαρία είναι κάτι πολύ θετικό σε αυτή την ηλικία και δεν χρειάζεται λογοθεραπεία για παιδιά σε αυτή τη φάση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λογοθεραπεία για παιδιά [http://www.ImproveYourChildsSpeech.com/